Grapje van Giri

Op het moment van schrijven dezes is Giri doorgedrongen tot de halve finale van het World Cup toernooi in Bakoe. Twee gewone partijen per ronde. (Wie verliest valt af. Bij gelijk spel beslissing door rapid-parijen.) Hij speelde vrij veel remises, maar verloor nooit! En in de rapid partijen laat hij zien dat hij ook daar erg goed in is. Met het WorldCup toernooi kan een schaker een plaats verdienen in het kandidatentoernooi. Wie dat wint mag de match tegen de wereldkampioen Carlsen spelen. Giri gaat zonder twijfel meedoen aan het kandidatentoernooi.

Onderstaande stelling in een rapid tegen een Rus, Motylev, is een bekend type van soort. Ik kwam het zelf vaak tegen in partijen met wit tegen het Slavisch en in zijvarianten tegen de Colle. Wit trekt  met g2-g4 en Pf3-h4 onvervaard ten aanval.  Zwart speelt met het idee zijn koningspaard weg te spelen en dan zo dat zwabberende witte paard op h4 aan te vallen. Zwart kan hier gewoon Lg6 spelen met vrijwel gelijke stelling.Pxe4 kan niet, want dat veld staat 2x gedekt. Pg4 is een stukoffer dat veel te weinig oplevert. Maar Motylev heeft wat anders in het hoofd:

ProbleemGiriProbleem Giri

1. ….. Pfd7.
Hoe wint wit nu eenvoudig?

Eventueel verder kijken bij Oplossingen.

Oplossing Grapje van Giri

 

ProbleemGiri

1. ….. Pfd7?
Hoe wint wit nu eenvoudig?

1…Pfd7? 2.f4 (nu staat Ph4 gedekt, en dreigt na 2 .. Lg6 3. f5) b5 3.axb5 cxb5 4.Pe3 Lg6 [4…Pf6 5.fxe5 Dxe5 6.Lc3; 4…Pe6 5.gxh5 Pxf4 (5…exf4 6.Pd5) 5. f5  (of nog eerst Pd5)

Zwart verliest altijd een stuk.

 

Ronde 3

Ron maakt zich ongerust dat er toch wel erg weinig schakers zijn bij Aris de Heer.(Zie hieronder) Ja , wij ook. En  dan te bedenken dat er toch vanavond 12 mannen kwamen opdraven. Kan nog beroerder.

En er toch best wel wat was te beleven. O.a de partij van Ron zelf, die echt zijn handen vol had aan Frank, en de partij van Paul tegen Martin, die voor mij heel lang heel spannend was. Ik dacht zelf dat Martin steeds wat beter stond  maar Paul zich bekwaam eindeloos verdedigde, maar dat vonden de echte schakers en de machines achteraf niet zo duidelijk. En de partij van Gerrit tegen Marko was van niveau, tot Marko pardoes zijn dame weggaf. Dat was jammer. Maar de glunderende Gerrit vond dat duidelijk helemaal niet erg.

Minder boeiend waren de partijen van Niels tegen zijn grootvader, en van Bert tegen Sven. Grootvader K.en Sven gaven al in een tamelijk vroeg stadium een stuk weg, en kwamen er daarna niet meer aan te pas. Toen ik arriveerde waren Marco en Jasper al weg. Jasper had een mat in 1 zet over het hoofd gezien.

Maar voor mij werd het een latertje. Als de tijdnood Frank geen parten had gespeeld, zaten de heren er nu misschien nog. Dus van mijn goede voornemens om na een weekje Frankrijk -u weet hoe dat daar gaat- eens wat af te zien van de alcolische versnaperingen uit dat land en eens tijdig de echtelijke sponde op te zoeken, kwam niet veel terecht. Maar dit terzijde.

Nu nog wat smakelijke details:

Na een klassiek geweigerd damegambiet (waarin Gerrit alweer zijn dubieuze zet Pc6 vóór c5 speelde waar Ron en ik bij de vorige ronde ook al over gemopperd hadden, maar  u weet Gerrit heeft karakter: "Dat maak ik zelf wel uit!") deed Marko een heel interessante, moedige, 12e zet:

MarkoGerrit3.1  MarkoGerrit3.1

Hij laat zijn loper gewoon staan en verzint een tussenzetje:  12. De4 !? met aanval op Ta8, waarschijnlijk met de bedoeling om daarna de loper naar d3 terug te spelen, waarna er dreigingen richting zwarte koningsvleugel gestalte gaan krijgen. Houdini geeft de voorkeur aan recht toe recht aan gewoon gelijk Ld3, maar ik vind De4 een leuke zet! En hij heeft succes. Want  hij lokt verzwakkingen uit (f5?!). Na zet 15 staat het volgende op het bord:

MarkoGerrit3.2  MarkoGerrit3.2

Bij de analyse achteraf vonden Marko en ik dat  wit beter staat. (Gerrit niet natuurlijk). Want zwart heeft een achtergebleven pion op c7 op een halfopen witte torenlijn, , en een achtergebleven pion op e6. Daar moet toch iets mee aan te vangen zijn.,  In deze stelling kan 16. Pxb5!! en op 16 …  axb5 volgt 17. Txc7! (en wit wint zijn stuk terug op b7 en staat een pion voor! Na Dxe5 18. Pxe5 staan er nog steeds twee   zwarte stukken in. Dus idem. Marko vond dit een beetje te diep en deed eenvoudig  16. Pg5 wat goed genoeg is. Veel varianten gaan nu draaien om de dreiging Tc1xc7. Ja beste lezers, dat is inderdaad die c-pion waarvan Gerrit de opmars heeft vertraagd door eerst Pc6 te spelen. Medelijden past hier niet. Eigen schuld. Op de  18e zet kan wit gewoon ongestraft op c7 slaan. En staat dan compleet gewonnen. Zwart verliest ook nog een stuk!

MarkoGerrit3.3  MarkoGerrit3.3~

18. Txc7!    Op de 20e zet kan wit weer op c7 slaan., met betere stelling (maar niet meer zonder meer gewonnen).

Maar Marko wacht tot de 21e zet. Nu moet het maar!

MarkoGerrit3.4  MarkoGerrit3.4

Ja, en nu kan het niet meer. Hij vergeet dat zijn dame instaat! Brrrrrrrr! Het was zo mooi, en had nog mooier kunnen worden.

Paul-Martin was een taai, positioneel,  gevecht.

Paul speelt na 1. e4 e5  2. Pf3 Pc6  het voor mij al te diepzinnige 3. c4.  De bedoeling zal wel zijn alle theorie in de prullenbak te deponeren. OK, het bestaat, Powerbook heeft er toch nog 15 partijen mee, die meestal niet best voor wit aflopen.  Maar  3. d4, waarmee Paul als liefhebber van wilde Schotse lekkernijen  meestal verder gaat, levert in Powerbook  12.415 voorbeelden op. en 3. c3 altijd nog 1163. Dus, ik bedoel maar.

Niet vreemd dat wit dus vrijwel 0,0  bereikt in 20 zetten:

PaulMartin3.0 PaulMartin3.0

Ik zag deze stelling en was ervan overtuigd dat Paul het moeilijk ging krijgen. De vraag is uiteraard: Die witte pion op a5 is die nu een gevaar voor de tegenstander, of is die zwak? En volgens Houdini was mijn inschatting niet helemaal onlogisch, al keek Martin mij wat medelijdend aan toen  ik iets met 2 torens op de a-lijn en een loper op d8 suggereerde. " Die witte pion is altijd net zo vaak te dekken als dat hij wordt aangevallen". Dat mag zo zijn, maar ik denk dat als wit zo in de defensieve rol is gedrongen, zwart wat meer bewegingsvrijheid heeft en elders wellicht nog wat onrust kan zaaien.

Maar Martin deed het anders, en dat had beroerd voor hem kunnen aflopen:

PaulMartin3.2  PaulMartin3.2

25. …   Te6?  ( ….Df3!? om pion f2 vast te leggen, en indien mogelijk daarna Tf6!? En wit moet zijn koning gaan verdedigen.)  26. Lf4 ?  (26. Txe6!?  fxe6  27. a6! en de witte geïsoleerde vrijpion wordt nu echt een gevaar!)  26 … Dd8 ? (en ook nu kan eerst torenruil, en daarna a6) 27. a6? (Nu kan Taxa6!) Tb6

Nu volgt wederzijds een tamelijk willekeurig gemanoevreer met de zware stukken. De stand is gelijk en het valt beide spelers moeilijk een plan te maken dat hout snijdt. Een beetje een patstelling. Zonder pat.

PaulMartin3.3  PaulMartin3.3

32. …. Tb5?  33. T5a4?  Wit kan hier met 33. Da4 !? zijn zware stukken op de a-lijn tripleren. Wit lijkt nu flink beter te staan. Volgens Houdini zeker. Maar of dat klopt? Of je wel verder komt met wit als die vrijpion geblokkeerd is? Ik weet het niet. Maar na 33. T5a4? blijven wederzijds de zware stukken om elkaar heen draaien. Bij zet 36 zijn de beide matadoren er zelf ook draaierig van geworden, en besluiten ze tot remise. Terecht.

Nu nog even het commentaar van onze reserve- wepmeester eerst op zijn eigen partij en daarna op het hele gebeuren. 

      I

Ron :Ik heb mij ondanks de taaie weerstand van Frank weer eens heerlijk vermaakt. Het is toch heel leuk als je in een nieuwe variant (zelf!) moet gaan bedenken wat je gaat doen. Het eerste dilemma was of ik 5. b3 (Colle-Zukertort) of 5.c3 zou spelen (Koltanovski). De eerste speelt gemakkelijker, de laatste is gecompliceerder en ben ik nog aan het bestuderen, inclusief de Phoenix aanval.  Na ruil op d2 en terugtrekken van het paard naar d6 heb ik over veel dingen nagedacht. Moet ik daar Dg4 of Dh5 gaan spelen?  Moet ik op lange rochade aansturen? Moet ik mijn loper van f1 na spelen van g3 naar g2 overbrengen en met c4 dan d5 onder vuur nemen? Het onder druk zetten van d4 door Frank was toch best vervelend, al kon ik mij niet voorstellen dat hij niet beduidend minder stond vanwege zijn slechter loper en vele paardmanoevres die hij al gespeeld had. Moet ik c3 gaan spelen (en niet c4) en mijn zwartveldige loper gaan omspelen via c1? Moet ik torens verdubbelen op de e-lijn? Ik zag ook dat ik met 16. Pe5 als er op e5 geslagen zou worden dan pion d5 zou winnen, maar zwart krijgt dan wel direct actief spel. Bovendien als hij zijn loper gewoon dekt wil ik deze toch niet ruilen. Vandaar mijn keuze voor 16. C5 ook al moet je met het loperpaar de stelling in principe openen. Maar de pionnen meerderheid op de damevleugel wordt dan wel dreigend en ik kan (net zoals Paul, zie later) op 2 vleugels blijven spelen. Ik ben ook erg tevreden over 25. Ta3! waardoor er later heel sterk 35. Th3 mogelijk is. Ik begrijp best dat Frank, die behoorlijk in tijdnood was gekomen, uiteindelijk zijn geduld verliest en met 27…, h5 wat gaat proberen. Hij was daar zelf later ook niet tevreden over. Degene die koningsaanval krijgt, ben namelijk ik. Ik kan mijn stukken gemakkelijk omspelen. Het gaat dan opeens toch erg hard en lopers blijken dus veel gevaarlijker dan paarden.

Toch mijn complimenten voor Frank.  Ik zag Bert overigens makkelijk winnen van de jeugd. Daar kan hij toch niet echt veel plezier aan hebben beleefd. Marco B. vind ik een goede schaker, ik snap niet hoe hij tegen Gerrit het dan zo kan vergooien. Die jongen heeft wel spelinzicht.   Martin stond tegen Paul (ook al miste hij op het eind een remisekans) volgens mij aldoor moeilijk. Ik heb Paul ook al gemaild of hij ook niet f4 moest spelen. Hij kan dan op 2 fronten gaan dreigen, want die vrije a-pion blijft een belangrijke troef en de pionnenstructuur van Martin is gewoon veel slechter. Ik ben benieuwd wat Houdini er allemaal van vindt. ( ES: Zie hierboven!)  Wat mij zorgen blijft baren is dat er toch wel erg weinig schakers bij Aris zijn.

Wit

 

Zwart

Uitslag

Bert Kuijer

Sven Damen

1-0

Niels Kuijer

Joop Kuijer

1-0

Ron de Vink

Frank de Geus

1-0

Marko Bosnjak

Gerrit van Dok

0-1

Paul Verkooijen

Martin Zwanenveld

REM

Jasper Ittmann

Marco van Wijk

0-1

Jos Lohmann

Afwezig met geldige reden

 

Peter van Putten

Afwezig met geldige reden

 

Ranglijst bijgewerkt t/m ronde 3

Nr

Naam

Punten

Wa

Gsp

Gw

Rm

Vl

Perc

1

Ron de Vink

44,00

20

3

3

0

0

100,0

2

Bert Kuijer

33,50

19

3

2

1

0

83,3

3

Jos Lohmann

24,00

18

0

0

0

0

0,0

4

Paul Verkooijen

23,50

17

3

1

2

0

66,7

5

Peter van Putten

21,00

16

0

0

0

0

0,0

6

Frank de Geus

20,50

15

2

1

0

1

50,0

7

Gerrit van Dok

18,00

14

3

2

0

1

66,7

8

Martin Zwanenveld

17,50

13

3

1

1

1

50,0

9

Sven Damen

15,00

12

1

0

0

1

0,0

10

Niels Kuijer

13,00

11

2

1

0

1

50,0

11

Marco van Wijk

11,50

10

2

1

0

1

50,0

12

Marko Bosnjak

7,00

9

3

1

0

2

33,3

13

Joop Kuijer

4,00

8

2

0

0

2

0,0

14

Jasper Ittmann

0,00

7

3

0

0

3

0,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronde 2 (2e gewijzigde druk)

Wegens ontstentenis van uw wepmeester over ronde 2 alleen de ingezonden berichten met licht commentaar van Houdini en Powerbook 2015:

Bert:   "Hier mijn partij tegen Paul. Ik was niet echt op dreef.Ik heb een paar slechte beslissingen genomen (zoals Lxb1).Gelukkig was Paul ook niet helemaal wakker en kon ik het nog repareren. Remise was het resultaat."

Paul: " 17. …. h6 vanaf nu vond ik wit beter staan vanwege het loperpaar en de open lijnen voor de torens"

De opening was een Caro Kann die Bert veel speelde toen hij nog heel jong en vitaal was. Ervaring ermee heeft hij dus best. Paul maakt het Caro Kann (en Frans-) adepten nooit erg lastig. Die ruilt meestal gelijk op d5 wat de taak voor de zwart-spelers al gauw een stuk eenvoudiger maakt. Als hij dan ook nog dameruil op de 10e zet toestaat belooft het een tam, moeizaam partijtje te worden.

PaulBert2-1 PaulBert2.1

Hier speelt Bert 11. …. Lxb1 waar hij later dus niet zo blij mee is. 'Terecht' zegt onze schaakrobot. Houdini geeft hier h6 en dan al gauw  g5 met ongeveer gelijke stelling. Vreemd hè?  Het zal hem wel zitten in die niet zo heel gelukkige g3-pion van wit, waardoor de zwartveldige loper van wit niet naar g3 kan.

Ik heb ons monstertje gevraagd waar Paul dan waarschijnlijk "niet helemaal wakker" was'

PaulBert2.4 PaulBert2.4

Houdini geeft hier 25. Ta1 of 25. Ld2.  Paul speelt 25. b3? en na  25…fxg3 26.fxg3 Tf3 27.Te3? (27. Lc2!) is ook volgens Houdini het duidelijke witte voordeel sterk verwaterd. Zwart sukkelt nog een beetje met een inactieve dametoren. Maar na  zet 32:   Paul: "en zo is de zwarte toren eindelijk bevrijd" Is dat ook voorbij. Remise!

Gerrit- Jasper

Gerrit:  "Hierbij mijn partij met wit tegen Jasper. Maakte het mij niet moeilijk. Begon al op de vijfde zet met het inleveren van een belangrijke centrumpion. (ES:  1. e4  e5 2. Pf3 Pc6 3. d4 d6!?

GerJasp2-1 GerritJasper2.1

waarmee Jasper in ieder geval zijn rochade weggeeft. En als hij niet uitkijkt ook een pion. En hij kijkt inderdaad niet uit. 4. dxe5 dxe5  5.Dxd8+ Pxd8 6. Pxe5  Als Jasper met 5. ..  Kxd8 de rochade had prijsgegeven (i.p.v. een pion) doet de stelling me erg denken aan de uitgangsstelling van "De Leeuw"  een opening van Van Rekom en Jansen, twee Nederlandse clubspelers die een opening uitvonden en er een boek over schreven (1972) dat een groot succes werd en enkele keren herdrukt werd. Hun eigen opening is een soort Philidor, maar het opgeven van de rochade wordt hier tot een heus wapen omgebouwd. Vereist kennis en veel geduld, maar  is best een interessant gegeven.)

GerJasp2-1  GerritJasper2.2

Interessant vind ik de stelling na zet 11 van wit:  Kh1? Die ziet er logisch uit, nu kan de f-pion spelen. Maar geeft zwart een kans om zijn nadeel te compenseren:

GerJasp2-2  GerritJasper2.3

11. ….   Lxh3! ( Het paard op e5 staat nu in! Haal wit zijn paard weg, dan speelt zwart zijn loper weer terug, en won dus een pion terug. En na 12. gxf3 Txe5  13. f4 Te8 vindt Heer H. de stelling volkomen gelijk. ) 

Maar Jasper doet het niet.  Hij kijkt niet verder dan zijn neus lang is, en speelt 11. .. Pxe4 ???? wat wel erg kort door de bocht is. Ordinair stukverlies. (Wat gaat er toch allemaal om in het hoofd van ons nieuwe wonderkind?)

Gerrit "Memorabel is ook nog de discussie op mijn 19e zet Lb5. Verzuchting van Jasper daarop: “Ja, het paard heeft nog maar weinig velden” Ik: “Ja, maar hij kan nog naar achteren”.

GerritJasp3  GerritJasper2.4

Waarop Jasper het paard een vlucht naar voren gaf met 19. …. Pa5 . gevolgd door mijn 20. b4.  Heb genoteerd tot de 36e zet, maar de partij duurde nog veel langer. Jasper speelde door tot hij alleen nog een kale koning had."

Frank-Marko

Frank:  "Hierbij mijn partij. Was nog niet erg best….  We hadden al gezien dat zet 18 en 21 niet goed waren van zwart, maar blijkbaar was Th2 (zet 21) ook niet de sterkste."

Frank haalde zijn Grand Prix ( 2. f4) weer van stal tegen Marko's Siciliaan. Die weet goed wat hij ertegen moet doen. In dat geval is de Grand Prix niet echt gevaarlijk. t/m zet 9 staat alles nog in PowerBook. Chapeau! ( 1.e4 c5 2.f4 e6 3.Pf3 d5! 4.e5 Pc6 5.d4 cxd4 6.Pxd4 Lc5 7.Pb3 Lb6 8.Pc3 a6 9.Ld3 Pge7 )  Zwart staat iets beter. Houdt dat lang vast. Mede door een nogal onstuimige aanpak van Frank. Die ten aanval trekt. Wat niet echt heel goed is, maar waarmee hij toch zijn tegenstander in verwarring brengt.

FrankMarko2.1 FrankMarko2.1

18. .. d4?  (Da5!?  Tc8!? ) 19. Pe4! Natuurlijk! Wit krijgt nu snel flink voordeel. Vergokt dat bij zet 21.

FrankMarko2.2  FrankMarko2.2

21. Th2?  Beter 21. h6!  f5 (schijnt nog het beste)  22. gxf5 Maar nu vergokt Marko alles met 21. … Pa7 (21. ..  Pxe5!? 22. fxe5 Dxe5 23. Te2  Lb5) waarna 22. Pg5 verschrikkelijke dreigingen richting h7 genereert. Na 22. .. g6  Lb5 (wanhoop) 24 Dh3 gaat zwart in enkele zetten mat.

Frank goed weggekomen, en ik vermoed dat Marko de pest in had omdat hij toch weer wat later op de avond heel erg heeft zitten knoeien.

Mocht ik nog wat van Martin of Ron ontvangen dan voeg ik dit hieronder later in.

En ja hoor. Het is nu 'later'.  Op de valreep, kort voor de thuisreis, nog even vanuit Frankrijk:

Ron:  Ik zal je een update geven van wat er gebeurd is. Ik sta in ieder geval aan kop ! Hoop dat je van de anderen partijen krijgt. Gerrit moest tegen Jasper en won vrij gemakkelijk, Jasper gaf wat weg. Frank moest tegen Marco B. en speelde 2. f4 in het Siciliaans. Ik vind dat niet zo goed. Je kan direct d5 spelen, of gewoon met e6 en d5 overgaan naar een goede variant van het Frans. Ook kan je kiezen voor de elastische opstelling van het Gesloten Siciliaans met Pe7. Marco koos voor Frans en kwam goed te staan, nadat Frank snel doorschoof met e5. Maar met d4?  gaf hij onnodig  veld e4 aan een wit paard en kreeg een vreselijke koningsaanval over zich heen, omdat hij al kort gerocheerd had en Frank al met de koningsvleugel pionnen aan het stormen was. Brr….1-0..
Paul moest tegen Bert die Caro-Kann speelde! Tegen mij deed hij dat ook al eens (ik heb dan een leuke verrassing voor hem in petto met gemodificeerde Gunderam). Paul sloeg direct op d5 en stelde zich vervolgens solide met c3 op. Bert speelde Lf5 en sloeg verassend op b1, nadat de Dames op b3 waren geruild en hield zijn koning in het midden. Paul kwam dankzij het loperpaar toch beter te staan en de opmars van de f-pion van Bert was nu niet gevaarlijk. Ik vraag mij af of Paul het niet ergens beter had kunnen doen. Uiteindelijk toch remise.
Ik mocht met zwart tegen Martin en het werd Siciliaans. Ik weet nog niet goed wat ik anders moet spelen. Hij koos in de Najdorf voor 6. Le2 een zet die veel gespeeld is door Karpov. Ik vind dat een slimme keuze. Je mijdt allerlei moeilijke varianten zoals Polugajevski, Poisened Pawn, Argentijnse verwikkelingen met h6 en g5. Het witte spel is dan ook niet moeilijk. Als zwart voor de reactie met e6 kiest, kan je 0-0 en f4 spelen. Ik koos voor de standaard Najdorf-reactie met e5 en Martin speelde het minder gebruikelijke 7.Pf3 waarop h6! de beste reactie is om 8.Lg5 te verhinderen. Veld d5 is in deze variant cruciaal. Martin koos vervolgens voor een orginele opstelling met b3 en zelfs La3. Ik kon daarop met 10. …, Le6 reageren want dan kost 11. Pd5 een pion, maar vond psychologisch 10…, Da5 sterker. De loper moet dan terug. Martin speelde vervolgens h3 om Pg4 uit de stelling te halen waarop ik toch het beste mijn paard direct naar f4 kan spelen. Ik zag niet direct het nut van slaan op e2 maar kan dan met f5 gaan werken! 13…, Tfd8 lijkt logisch, maar is niet de sterkste, naar c8 en dan torens verdubbelen op de c-lijn is sterker, ik was dat later wel van plan. Martin ging echter verassend in de fout met 15. a4? en offerde later uit wanhoop maar een stuk om nog spel te krijgen. Ik zag wel dat 23…, Dxc2 kon, maar vond 23…, Dc5 wel zo veilig en eenvoudig winnend. 0-1.

 

___________________________________________________________________________________

Wit

 

Zwart

Uitslag

Martin Zwanenveld

Ron de Vink

0-1

Gerrit van Dok

Jasper Ittmann

1-0

Paul Verkooijen

Bert Kuijer

½-½

Frank de Geus

Marko Bosnjak

1-0

Joop Kuijer

Afwezig met geldige reden

 

Jos Lohmann

Afwezig met geldige reden

 

Sven Damen

Afwezig met geldige reden

 

Peter van Putten

Afwezig met geldige reden

 

Niels Kuijer

Niet gespeeld buiten schuld

 

Marco van Wijk

Afwezig met geldige reden

 

Ranglijst bijgewerkt t/m ronde 2

Nr

Naam

Punten

Wa

Gsp

Gw

Rm

Vl

Perc

1

Ron de Vink

29,00

20

2

2

0

0

100,0

2

Frank de Geus

23,00

19

1

1

0

0

100,0

3

Bert Kuijer

19,50

18

2

1

1

0

75,0

4

Paul Verkooijen

19,00

17

2

1

1

0

75,0

5

Jos Lohmann

15,00

16

0

0

0

0

0,0

6

Sven Damen

13,00

15

0

0

0

0

0,0

7

Peter van Putten

12,00

14

0

0

0

0

0,0

8

Martin Zwanenveld

8,00

13

2

1

0

1

50,0

9

Gerrit van Dok

7,00

12

2

1

0

1

50,0

10

Marko Bosnjak

7,00

11

2

1

0

1

50,0

11

Niels Kuijer

5,00

10

1

0

0

1

0,0

12

Joop Kuijer

4,50

9

1

0

0

1

0,0

13

Marco van Wijk

4,00

8

1

0

0

1

0,0

 

Stand na ronde1

 

Wit

 

Zwart

Uitslag

Bert Kuijer

Niels Kuijer

1-0

Joop Kuijer

Paul Verkooijen

0-1

Ron de Vink

Gerrit van Dok

1-0

Marko Bosnjak

Jasper Ittmann

1-0

Martin Zwanenveld

Marco van Wijk

1-0

Jos Lohmann

Afwezig met geldige reden

 

Frank de Geus

Afwezig met geldige reden

 

Sven Damen

Afwezig met geldige reden

 

Peter van Putten

Afwezig met geldige reden

 

Ranglijst bijgewerkt t/m ronde 1

Nr

Naam

Punten

Wa

Gsp

Gw

Rm

Vl

Perc

1

Bert Kuijer

19,00

20

1

1

0

0

100,0

2

Paul Verkooijen

18,00

19

1

1

0

0

100,0

3

Martin Zwanenveld

15,00

18

1

1

0

0

100,0

4

Ron de Vink

12,00

17

1

1

0

0

100,0

5

Marko Bosnjak

9,00

16

1

1

0

0

100,0

6

Jos Lohmann

8,00

15

0

0

0

0

0,0

7

Frank de Geus

5,00

14

0

0

0

0

0,0

8

Sven Damen

4,00

13

0

0

0

0

0,0

9

Peter van Putten

3,50

12

0

0

0

0

0,0

10

Niels Kuijer

0,00

11

1

0

0

1

0,0

11

Joop Kuijer

0,00

10

1

0

0

1

0,0

12

Marco van Wijk

0,00

9

1

0

0

1

0,0

13

Gerrit van Dok

0,00

8

1

0

0

1

0,0

14

Jasper Ittmann

0,00

7

1

0

0

1

0,0