Rapid 1 , 2 sept 24

Heden startten we met een nieuw jaarprogramma. O.a. met veel meer rapid. Niet eenvoudig voor mij om verslag te doen van zo’n avond, want de meesten noteren die partijen niet. Logisch. Je hebt wel wat beters te doen in die je schaars toegemeten tijd. Ik kan dus thuis geen opvallende fragmenten terugvinden en diagrammen maken.

U zult dus geregeld mijn verslag van zo’n avond op uw site missen.

De uitslagen en stand ervan kunt u wel vanaf vandaag op de site vinden, op een andere plek. Helemaal bovenaan onder de kop ‘interne competities’ .

Dit keer nog wel even een korte impressie:

Zou het niet slim zijn om ook andere verenigingen te laten bekend maken dat hun leden hierbij ook welkom zijn? Dat was een paar jaar geleden best een succesje. Het aantal deelnemers was nu niet overweldigend. 

Zeker ook omdat er nu 3 jeugdtalenten meededen die  dat nu (vakantie) met hun school even konden combineren, Twee van hen, Joris en Elliot , zullen zeker meestal verhinderd zijn.

Ik interviewde Elliot even en hoorde dat zijn ouders het bezwaarlijk vinden dat het te laat wordt voor hem. Hij zit in Amsterdam op school en moet dus de volgende morgen op tijd weer op om de reis met bussen tijdig te kunnen afronden. Met zijn moeder sprak ik ook  even en die zei dat ze 21.30 nog wel acceptabel vonden. Ik vraag me nu af of niet om de beurt spelers van onze club wat vroeger kunnen komen om tegen ze te spelen om zo ervoor te zorgen dat die talentjes voor ons even behouden kunnen blijven. Zo deden ze dat bij Caïssa in Hoorn ook, en daar ben ik destijds ook eens voor opgetrommeld.

Dat Joris talentvol is, dat wist ik al. Maar van Elliot viel me nu ook op dat ook hij erg serieus met schaken bezig is. Hij schreef zijn rapidpartijen op! En was zeer geïnteresseerd toen ik hem wat over zijn opening vertelde. Hij leerde het schaken via de computer. In een tweede partijtje tegen Joris stond hij gewonnen, maar het werd remise omdat Joris kans zag door pionnenruil in een stelling met K tegen K+L te geraken. En dat was natuurlijk remise. En dat wist Elliot nog niet.

Onze trouwe derde jeugdige deelnemer, Ivar, speelde wel weer te snel, en dat pakte niet goed uit.

Tegen Snelle Ab had hij niet veel in te brengen.

En tegen Elliot ook niet.

Ik vond het leuk om te zien hoe onze toppers er weer veel plezier in hadden.

Thomas won van Marc maar kwam tegen Frank niet verder dan remise,

Die boekte vanavond het beste resultaat. Hij won verder van Marrtin en van Ron!! En staat dus na de eerste rapid-avond bovenaan!

Martin was dus nog niet echt op dreef:

Hij stuurde me zijn partij met Marc met het volgende commentaar:

‘Hier even mijn partij tegen Marc, wat laat zien dat die 25 minuten potjes erg interessant en leerzaam kunnen zijn. Het was lang spannend, ondanks dat ik aanvallend goed kwam te staan heb ik nooit beter gestaan. Aan het eind missen er nog een paar zetten.

Marc wist het af te wikkelen door 2 pionnen meer over te houden en daarmee gaf ik op.’

Eindstelling in de notatie. Hier is nog niet veel aan de hand. Tot hier heeft Martin goed stand gehouden tegen zijn sterke opponent..Jammer voor hem dat het daarna toch nog mis ging,

Dit was het weer even. Tot ziens.

2 gedachten over “Rapid 1 , 2 sept 24”

  1. Ook ik wil af en toe wat eerder beginnen om Elliot
    tegemoet te komen, maar dat hangt natuurlijk mede af van de gene die mij dan vervoert.
    Als we zo nieuwe aanwas kunnen behouden werk ik daar gaarne aan mee.

    Thomas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *